Welke type verlovingsring je ook koopt, zorg dat je voor honderd procent achter je keuze staat. Wanneer je een ring geeft die je zelf perfect vindt, is de kans groot dat je verloofde er net zo over denkt. Een ring die binnen je budget past, is ook een aanrader. Wat het materiaal betreft, kun je alle kanten op.

 

diamanten verlovingsringDe diamanten verlovingsring

Diamanten zijn voor altijd, logisch dus dat ze zo vaak voorkomen in trouw- en verlovingsringen. Bovendien zijn er ook wel wat keuzes op het gebied van diamanten. Zo moet je een grootte bepalen, maar ook een vorm. Diamanten kunnen in elke mogelijke vorm geslepen worden, zolang er maar een mogelijkheid bestaat om er een zetting voor te maken. Anders wordt het erg moeilijk om ze aan de ring te bevestigen. Kies liever voor een grotere opvallende diamant, dan een heleboel kleinere die minder aanwezig zijn en enkel van dichtbij gezien kunnen worden. Zorg er anderzijds voor dat de diamant niet té groot is, want dat is bijzonder onhandig wanneer je verloofde de ring dagelijks draagt. Wanneer de diamant gedurig in de weg zit, zal ze de ring uiteindelijk niet meer dragen en dat zou zonde zijn. De vorm van de diamant hangt af van de stijl van de ring en je eigen voorkeur. Hier kan je eigenlijk geen echte fouten in maken.

 

De basis

De basis van de ring is in het ideale geval tussen de drie en vier millimeter breed en perfect glad aan alle kanten. Een bredere ring is al snel té aanwezig aan je vinger en dat werkt storend. Bovendien kan er water of vocht blijven zitten onder een brede ring wanneer je hem niet uitdoet bij het nemen van een bad of douche en dat kan irritatie geven aan je huid. Een te smalle ring is dan weer erg fragiel en loopt meer risico om te breken. Natuurlijk speelt het materiaal hier ook een belangrijke rol in, maar zelfs een dure kwalitatieve ring zal enige vorm van slijtage vertonen na verloop van enkele jaren.

 

De kleur van de ringverlovingsring

De kleur van de ring is in de eerste plaats een kwestie van smaak. Goud bestaat zowel in een gouden als in een witte variant, maar wie het liever wat budgetvriendelijker heeft, kan ook kiezen voor een zilveren ring. Wanneer je twijfelt welke kleur je verloofde zal verkiezen, dan loont het om eens te kijken welke kleur haar andere juwelen hebben. Draagt ze vooral zilver, dan is een ring in witgoud de juiste keuze voor je verlovingsring. Zijn haar andere juwelen allemaal in geel goud, dan kan je dat patroon best niet doorbreken en koop je dus een geelkleurige gouden ring.

 

Het Materiaal van de ring

Het mag duidelijk zijn dat het meest gekozen materiaal voor een verlovingsring goud is. Dit is voor de hand liggend, goud is een stijlvol edelmetaal dat ook wat prijziger en past dus bij een gelegenheid die zo belangrijk is als een huwelijk. Bovendien is goud ook duurzaam, een eigenschap die je zeker ook graag toekent aan je relatie.