Een verlovingsring is niet zomaar een ring, het is een symbool van je liefde. De aanloop naar een eeuwigdurende verbintenis die je met elkaar aangaat. Een verlovingsring kiezen is dus niet iets waar je licht overgaat. De ring moet perfect zijn en hiervoor zijn er enkele criteria en tips waaraan hij moet voldoen.

 

verlovingsring kopenMet of zonder diamant?

Traditioneel gezien hoort in een verlovingsring een diamant te zitten. Sommige vrouwen stellen zelfs dat de grootte van de diamant de liefde van de man symboliseert. In de meeste gevallen echter is er eerder een verband met de dikte van zijn portemonnee en niet zozeer van zijn liefde. De diamant in een verlovingsring zit niet verwerkt in de basis van de ring, maar staat op een zetstukje zodat ze opvallend aanwezig is. Dit zetstukje is even belangrijk als de diamant zelf want het is de combinatie van beiden die bepaalt welke uitstraling de ring heeft. Doordat er oneindig veel mogelijkheden zijn in zowel omkadering als diamanten is het niet eenvoudig een keuze te maken.

 

De juiste look

Verlovingsringen moet de juiste look hebben. Het moet een ring zijn waar je o’s en a’s als reactie op krijgt. Vrienden of vriendinnen moeten wegdromen wanneer ze de ring zien of groen worden van jaloezie. De ring moet elegant, vrouwelijk en opvallend zijn. Niemand wil een verlovingsring die onopgemerkt blijft. Daarnaast moet een verlovingsring ook uiting geven aan de persoonlijkheid van wie hem draagt. Het is dus uiterst belangrijk dat je een ring kiest in de stijl van je verloofde. Ten eerste is iedereen gelukkiger met iets wat hij of zij mooi vindt en als het je eigen stijl is past het ook beter bij je kleding en andere juwelen.

 

De juiste maat van de ringring juiste maat

Een ander zeer belangrijk punt is de maat van de ring. Het is geweldig als je een prachtige verlovingsring hebt gekocht die je verloofde helemaal te gek vindt, maar als hij niet past, getuigt dat van weinig oog voor detail. Niets zo vervelend als een juweel krijgen dat je niet kunt dragen.

Waarschijnlijk ken je de ringmaat van je partner niet. Er zijn maar weinig mensen die hier wel van op de hoogte zijn. Idealiter neem je een ring mee van je partner, weliswaar voor dezelfde vinger, en laat je aan de hand hiervan de maat bepalen. Indien je niet in de mogelijkheid bent om een ring weg te nemen zonder dat het opvalt, kun je een stok kopen om ringmaten mee te bepalen en hier even een ring van je verloofde rondschuiven. Zo ken je dadelijk de maat en hoef je de ring niet mee te nemen naar de juwelier.

 

Maak de verlovingsring persoonlijk

Geen verplichting, maar wel een echte aanrader is het graveren van een persoonlijke boodschap in je verlovingsring. Dit kan een datum zijn of een naam, maar ook een wens kan perfect. Zorg er wel voor dat het iets unieks is dat enkel bij jullie past. “voor mijn liefste” klinkt wel mooi, maar zal minder gesmaakt worden dan een intiemer berichtje.