Het polshorloge

Een horloge zoals wij dat kennen: het polshorloge, wordt al sinds het door Louis Cartier in 1904 werd uitgevonden door iedereen gedragen. Voor die tijd gebruikte men een zakhorloge om de tijd af te lezen.

Voor piloten was dat in die tijd niet echt praktisch en groeide de vraag naar horloges die om de pols gedragen konden worden. In de jaren na de uitvinding van het polshorloge werd het uurwerk vaak voor militaire doeleinden gebruikt.

Officiers hadden in de Eerste Wereldoorlog een klok nodig om de tijd te kunnen aflezen in de loopgraven. Een zakhorloge kon snel kwijtraken en het horloge met een kast uit een stuk staal was stukken steviger.

Tegenwoordig wordt een horloge al lang niet meer gebruikt om alleen de tijd weer te geven. Het uurwerk is tot een heus statussymbool uitgegroeid en staat vaak voor luxe en exclusiviteit. De materialen die voor de productie van horloges gebruikt worden loopt uiteen van simpel staal of aluminium tot exclusieve edelmetalen zoals goud, zilver of platina.

Ook de wijzerplaat van de horloges kan bijvoorbeeld van parelmoer gemaakt zijn. Het polshorloge is tegenwoordig meer een sieraad dan een functioneel werktuig om de tijd weer te geven. Ballonvluchten Ballonvaarten Aalst Ballonvaren Aarschot Ballonvaren Aat Ballonvaren Antwerpen Ballonvaren Bergen Ballonvaren Beringen Ballonvaarten Bilzen Ballonvaren Brugge Ballonvaren Brussel Ballonvaart Chaleroi Ballonvaart Deinze Ballonvaren Dendermonde Ballonvaren Doornik Ballonvaren Geel Ballonvaren Gent Ballonvaren Genk Ballonvaren Geraardsbergen Ballonvaren Halle Ballonvaren Harenbeke Ballonvaren Hasselt Ballonvaren Herentals Ballonvaren Ieper Ballonvaren Izegem Ballonvaren Kortijk

Rolex Horloges en andere exclusieve horloges

Er zijn tegenwoordig horloges in alle vormen, maten en prijsklassen. Zo zijn er bijvoorbeeld designer merk-horloges te koop van jaeger lecoultre maar ook zeer exclusieve horloges van de bekende luxe merken zoals Cartier, Rolex of Breitling.

Wij verzamelen op deze website alle nieuwsberichten en informatie over de verschillende exclusieve horloge merken.

U kunt hier terecht voor de verschillende collecties horloges van de verschillende merken of alles lezen over de meest beroemde uurwerken.Al deze merken maken zowel dameshorloges als herenhorloges. De uurwerken zijn voorzien van de meest geavanceerde functies.

Wat denkt u bijvoorbeeld van het Breilting Professional Emergency horloge dat uw locatiegegevens naar reddingswerkers kan verzenden mocht dat nodig zijn. Verder geven de horloges vaak de datum weer, beschikken ze over een chronograaf of stopwatch of wordt simpelweg met simpele wijzers de tijd op de wijzerplaat weergegeven.

Het horlogemerk Rolex

De horloges van Rolex staan voor absolute luxe en exclusiviteit. Het merk is dan ook al jaren een van de bekendste producenten van luxe horloges voor zowel dames als heren.

De herenhorloges van Rolex zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een klassiek uiterlijk. Deze uurwerken zijn dankzij de exclusiviteit, duurzaamheid en natuurlijk ook de hoge prijs een statussymbool geworden.

De Rolex dameshorloges zijn net zoals de tegenhanger voor de man exclusieve uurwerken met een prachtige elegante en klassieke uitstraling. Het bedrijf Rolex werd in 1905 door Hans Wilsdorf opgericht en dat betekent dat Rolex al meer dan 100 jaar ervaring heeft met het maken van de mooiste horloges.

Deze man Wilsdorf, vond de perpetual klok uit, een uurwerk dat automatisch door de beweging van de pols opgewonden werd. Tot op de dag van vandaag maken verschillende horloge merken van deze technologie gebruik.

In 1926 werd door Rolex een echt waterdicht horloge ontwikkeld. Om te bewijzen dat deze kast echt waterdicht was, werd er als reclamestunt door iemand met een Rolex horloge het kanaal over gezwommen. Later werd het Oyster Rolex horloge zelfs aan een duikboot bevestigd en op 11 kilometer diepte bleek dat de kast nog steeds waterdicht was.

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog verhuisde het Duitse merk naar Zwitserland waar het zich toelegde op dure horloges. Rolex maakte deze uurwerken met de prachtigste materialen. Zo werd er vaak goud zilver of platina gebruikt en was de wijzerplaat soms van parelmoer gemaakt. Regelmatig werden er bij de ontwikkeling van Rolex horloges ook diamanten gebruikt die het exclusieve en luxe karakter van deze klokken alleen maar versterkten.

Rolex ontwikkelde tal van functies voor het horloge die we vandaag de dag nog terug zien bij vrijwel alle uurwerken. Zo werd er in door Rolex in 1946 een horloge ontwikkeld dat de datum aan kon geven: De Rolex Datejust. De Cosmograph Daytona was de eerste klok van het merk met ingebouwde stopwatch die uren, minuten en seconden aan kon geven.

Tot op de dag van vandaag is Rolex een populair luxe horloge merk en de eerste modellen worden vandaag de dag nog steeds goed verkocht. Er zijn vanuit Azië de laatste tijd steeds meer namaak uurwerken in omloop gekomen, deze klokken zjin minder duurzaam en de kwaliteit is natuurlijk een stuk lager. Er kan natuurlijk niets op tegen een origineel Rolex horloge, het statussymbool van luxe en stijl.

Verlovingsringen set –  onesie kinderenBijzondere kerstpakketten 2020