Wanneer je ervoor kiest om een verlovingsring te kopen, dan zit je dadelijk met een vraagstuk opgescheept. Wat doe je met de verlovingsring wanneer je in het huwelijksbootje stapt en een trouwring krijgt. Er zijn een paar mogelijkheden om dit probleem op te lossen. Je kan er voor kiezen om je verlovingsring niet meer te dragen, je kan hem aan je andere hand dragen of je kan hem onder of boven je trouwring dragen. Wanneer je dit laatste wilt doen, hou je daar best rekening mee op het ogenblik dat je de verlovingsring koopt. Of beter gezegd, het zou handig zijn wanneer je partner hier rekening mee houdt.

 

combinatieringen

Twee aparte ringen?

Het is perfect mogelijk om twee aparte ringen aan één hand te dragen. Het enige waarop je moet letten is dat de twee ringen bij elkaar passen van stijl en van formaat. Ideaal kies je voor één eenvoudige ring waarvan de band een bescheiden motief heeft en niet te breed is. De tweede ring heeft bij voorkeur ook een smalle band, maar kan gerust iets creatiever of opvallender zijn. De reden om voor smalle banden te gaan, is het draagcomfort van de ringen. Wanneer een groot deel van je vinger bedekt is met ringen, wordt het wat lastiger om die vinger goed te gebruiken. Bovendien loop je het risico dat de huid onder de ringen geïrriteerd raakt doordat er te weinig lucht bij kan komen. Zeker wanneer je de ringen dag en nacht draagt. Bij smalle ringen heb je dit probleem niet.

 

combinatieringCombinatieringen die los blijven

Vind je het moeilijk om twee aparte ringen te vinden die bij elkaar passen, dan kan je kiezen voor een setje. Dit zijn combinatieringen en ze zijn bedoeld om samen aan één vinger gedragen te worden. Je kan er vinden in alle mogelijke prijsklassen en zelfs combinatieringen die bedoeld zijn om als verlovings- en trouwring te gebruiken. Een eerste vorm van combinatieringen zijn twee ringen die je ook los van elkaar laat wanneer je ze aan één hand draagt. Je blijft dus twee losse ringen behouden, maar ze vormen wel één mooi en sluitend geheel.

Combinatieringen die één worden.

Een andere vorm van combinatieringen zijn die ringen die na je huwelijk aan elkaar gehecht worden zodat ze ook echt één ring vormen. Dit zijn meestal twee smalle ringen en na de samensmelting heb je dan één bredere ring. Al bij het ontwerp van de ringen wordt er rekening mee gehouden dat ze zowel apart als samen gedragen zullen worden en dat merk je dan ook dadelijk. Voor wie graag een verlovingsring wilt die gedragen kan worden na de voltrekking van het huwelijk is dit wellicht de mooiste oplossing.

 

Zelf combinatieringen ontwerpen

Wanneer je creatief bent aangelegd, kan je zelf een combinatiering ontwerpen. Hierbij ontwerp je best één brede ring waarin je een lijn voorziet op het punt dat de ring in twee gesplitst kan worden om twee ringen te bekomen. Deze lijn hoeft niet noodzakelijkerwijs in het midden van de ring te liggen.