Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om niet in het huwelijksbootje te stappen. Hier zijn diverse redenen voor te bedenken, maar de meest voorkomende is dat het niet meer in is om te trouwen. Jongeren vinden het niet nodig om hun liefde officieel te laten vastleggen en het is bovendien ook erg duur wanneer je een groots feest wilt bij het uiten van je geloften. Toch willen veel mensen wel iets om hun relatie te bevestigen tegenover elkaar. Vaak worden hiervoor relatieringen gekocht.

 

RelatieringenWat zijn relatieringen?

Relatieringen lijken een beetje op trouwringen. Ze komen ook per paar waarbij één ring per partner wordt gedragen. In tegenstelling tot verlovings- of trouwringen echter, koop je ze vaak samen als koppel en worden ze dus niet gegeven. Wat niet wilt zeggen dat je geen relatieringen kunt kopen als geschenk voor je partner. Het is en blijft een zeer leuke attentie. De bedoeling van relatieringen is om je relatie te bevestigen zonder alle papieren, rompslomp en festiviteiten die bij een huwelijk om de hoek komen kijken.

 

Modellen en kleuren?

In tegenstelling tot de meer officiële verlovingsringen kunnen relatieringen gerust wat eenvoudiger zijn of juist wat kunstzinniger. Hun officieuze karakter zorgt voor een ruimere keuze en vaak ook voor lagere prijzen. Natuurlijk kun je ook een relatiering kiezen in dezelfde stijl als een trouwring. Een eenvoudige band, al dan niet bezet met diamantjes of een fijne tekening. Vooral voor de heren is een eenvoudig model een absolute voorkeur. Meestal zijn de ringen voor beide partners min of meer hetzelfde op enkele details na. Zo zal er bij een ring voor haar sneller een modisch detail voorzien zijn dan bij hem.

 

Materialen?

Titanium, zilver, goud en zelfs kunststof, alles is mogelijk wanneer het op relatieringen aankomt. Waar een trouwring in een goedkoper materiaal vaak scheve blikken oproept, is dit bij relatieringen niet het geval. De essentie van een relatiering is het gevoel van samenhorigheid dat gesymboliseerd wordt tussen een koppel. Door het ontbreken van tradities en officiële rompslomp wordt er een enorme vrijheid gecreëerd bij zowel het ontwerp als de materialen van de relatiering. Ook een combinatie van verschillende materialen kan prachtige resultaten opleveren.

 

Ring op maat of uit de winkel?

Net zoals verlovingsringen of klassieke trouwringen  kan je relatieringen op maat laten maken, al dan niet met een gravering. Er zijn verschillende juweliers die met alle edelmetalen werken en de keuze voor goud is dus zeker geen vereiste om maatwerk te kunnen krijgen. Je kan het ontwerp door de juwelier laten opmaken of zelf ideeën voorleggen. Een ring op maat is net iets duurder, maar wel helemaal uniek. Wanneer je liever een model uit de winkel kiest, is de keuze oneindig. Bijna in elke juwelier en online juwelenwinkel zijn relatieringen te vinden. Daarnaast kun je ook kiezen uit trouwringen, uiteindelijk staat er nergens op de ring dat ze niet als relatiering gedragen kunnen worden. Een derde optie zijn twee losse ringen die niet tot een setje behoren, maar wel leuk samengaan en die je bijvoorbeeld kunt laten graveren.