Er zijn natuurlijk honderden leuke manieren om een huwelijksring te geven. Wanneer je een beetje creatief bent, heb je vast inspiratie te over. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je partner het een leuke manier vindt om een verlovingsring te krijgen. Misschien verwacht je het niet, maar de klassieke manieren worden nog steeds het meeste geapprecieerd.

 

HuwelijksaanzoekAanzoek in het zand

Eén van de populairste manieren om een huwelijksaanzoek te doen, is met een boodschap in het zand. Hiervoor kies je een droge dag, het weer maakt verder weinig uit en bij voorkeur een moment waarop het laagtij is. Je vraagt aan je toekomstige om iets te gaan halen in een winkeltje op de dijk. Ondertussen ren je naar het stuk strand waar het zand wat harder is en schrijf je je aanzoek in grote zandletters. Dan ga je op één knie zitten wacht met je verlovingsring in de hand tot je geliefde terugkomt.

 

Aanzoek bij het dessert

Niet enkel in films wordt een verlovingsring in het dessert verstopt of in een glas champagne. Ook bij ons is dit een zeer gewaardeerde manier om een verlovingsring te geven. Natuurlijk moet je wel uitkijken met je keuze van voeding of drank. Je wilt de ring niet beschadigen en nog minder je geliefde doen stikken. Daarnaast zou het ook nog eens leuk zijn wanneer je het drankje of het eten er niet mee verpest en de ring dadelijk te dragen is.

 

huwelijksaanzoek op knieOp één knie

De klassieker der klassieken, maar daarom niet minder geliefd, is nog steeds de aanzoek op één knie. Vaak gaan de tranen al vloeien wanneer je gewoon nog maar naar je binnenzak grijpt om de verlovingsring tevoorschijn te toveren. Wanneer je dan ook nog eens het juiste moment en het juiste kader kiest, kan het niet anders dan dat je een positief antwoord krijgt. En daar draait het uiteindelijk allemaal om.

 

Met veel publiek

Als je voor deze manier kiest, is het wel belangrijk dat je geliefde hiervoor te vinden is. Niet iedereen vindt het even geweldig om in de spotlight te staan en daar hou je best rekening mee. Om een verlovingsring te geven met veel toeschouwers kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tv-show die hierop voorzien is, maar ook een voetbalwedstrijd bij een lokale ploeg of een ander evenement. Vaak volstaat het om de organisator hierover aan te spreken.

 

Wie zoekt die vindt

Voor de echte creatieveling is dit het leukste idee om een verlovingsring te geven. Je maakt een zoektocht aan de hand van tips die je verstopt. Elke tip leidt naar de volgende en de laatste tip leidt naar de verlovingsring. De tocht maak je zo moeilijk of makkelijk als je zelf wilt. Je kunt opdrachten toevoegen of foto’s die de zoektocht wat makkelijker maken. Eventueel kun je bij de tips over de locatie ook al tips toevoegen die aangeven dat je van plan bent om een verlovingsring te geven. Deze manier vergt wel wat voorbereiding, maar er zal nog lang over gepraat worden.