Veel mensen houden ervan zilveren juwelen te dragen. Zilver is minder duur dan goud en in alle stijlen en prijsklassen te vinden. Een goudgele ring echter, combineert niet echt mooi met zilver. Witgoud doet dat wel en is net even stijlvol als geel goud. Dit is één van de redenen waarom witgoud zo populair is voor verlovingsringen. Los daarvan is wit de kleur van de trouw en dat past natuurlijk uitstekend bij het thema van een verlovingsring en de hele gedachte die erachter schuil gaat.

 

Wat is witgoud?

Goud is van nature geel van kleur. Er is geen enkele goudmijn in de wereld die witgoud kan opleveren. Witgoud is dus een bewerkte vorm van het gewone gele goud. Om witgoud te bekomen gaat men eerst en vooral het goud legeren met palladium. Deze legering geeft een witte kleur aan het goud, maar dit is eerder een gebroken wit. Sommige mensen houden van deze kleur en kiezen dus voor goud dat niet verder bewerkt is dan deze eerste legering. Wanneer je echter echt witgoud wilt, dan moet er nog een afwerklaag met Rhodium worden toegevoegd. Wanneer de ring door slijtage terug wat geler wordt, kan je dit rhodieren opnieuw laten uitvoeren om weer een perfect witte glans te verkrijgen.

 

Vroeger werd witgoud ook verkregen met gebruik van Nikkel in plaats van Rhodium. Nikkel kan echter zware allergische reacties veroorzaken waarbij de huid groen kleurt en gaat jeuken. Daarom is deze werkwijze afgeschaft en wordt er enkel nog voor Rhodium gekozen.

 

Witgoud bij ringen

Witgoud leent zich perfect voor het maken van ringen. Het is een stevig, kwalitatief materiaal dat niet snel slijtage vertoont en een prachtige glans kent. Daarnaast straalt witgoud tijdloze klasse uit en kan het zowel in moderne als klassieke creaties verwerkt worden. Bij verlovingsringen heeft witgoud nog het extra voordeel dat het de kleur van de trouw is en dus perfect bij de gelegenheid past.

 

Volledig witgoud of een combinatie?

Voor je verlovingsring kan je kiezen voor een volledig witgouden ring die bezet is met een mooie diamant of voor een ring met een combinatie van verschillende materialen. Wie van modern houdt, laat misschien graag wat abstracte tekening toevoegen met wat geel goud. Wie het graag sprookjesachtig ziet, kan eventueel bloemen of blaadjes in geel goud laten verwerken in de ring.

 

Op vraag of uit de vitrine?

Gezien witgoud een veelgevraagd materiaal is voor verlovingsringen, zijn er heel wat modellen te vinden bij de juwelier of in de digitale vitrines. De kans is groot dat de ring van jouw dromen, of die van je verloofde, hier tussen staat. Een voordeel van een ring uit de collectie is het prijskaartje. Dit zal altijd beter meevallen dan een ring die op vraag gemaakt wordt. Wil je echter een originele en unieke ring of heb je zelf een ontwerp in je hoofd, dan is het mogelijk om een ring op aanvraag te laten maken. Witgoud leent zich tot het creëren van de meest uiteenlopende ringen doordat het een veelzijdig materiaal is, ook een trouwring witgoud is mogelijk.