Door - admin

Wat is rimpelvaluta of Ripple?

De meeste mensen hebben geen idee welke rimpelvaluta eigenlijk is. De meeste mensen zijn bijvoorbeeld bekend met de term Xoom. Xoom is een internetbetalingsprocessor. RIPPLE is ook hier om het ouderwetse banksysteem te onderhouden en te moderniseren, en niet om het niet volledig af te schaffen. Het is in het verleden vermeld dat begrip van wat rimpelvaluta is en zelfs weten wat het kan duren om te begrijpen dat het tot zes maanden kan duren vanwege zijn meerdere lagen en dubbelzinnigheid.

Wat is rimpelvaluta of Ripple?

Overweeg echter een situatie die u waarschijnlijk meer dan slechts één keer doorheen moest gaan: u ging wat geld van uw bank intrekken, en de vertegenwoordiger toonde u een creditcode op een scherm dat u had opgeschreven, maar nooit opgemerkt. Nu kan dit gemakkelijk zijn gebeurd als u de verkeerde code niet in het systeem hebt ingevoerd. Ditzelfde gebeurt de hele tijd met banken, en de banken hebben zelf geen aanwijzing over wat het rimpele protocol is of waarom het belangrijk is. En het is niet hun schuld!

Alle computernetwerken zijn in principe gebaseerd op hetzelfde idee. We kunnen transacties onmiddellijk via internet verzenden zonder de behoefte aan een derde partij zoals de bank of de PayPal-website. Dit is waar het idee van rimpelvaluta binnenkomt. Als twee computers elk een uniek programma (CODE) hebben dat in computercode is geschreven, kunnen ze snel informatie uitwisselen zonder te wachten op een derde partij om de nodige berekeningen te maken. De computersoftware kan onmiddellijk identificeren welke transactie is voltooid en dat men nog steeds in behandeling is. En de computerprogramma’s weten precies hoe lang het gaat om hen te nemen om de transactie te voltooien.

Rimpeling Labs heeft dit idee echter nog een stap verder genomen. Ze hebben een betalingsnetwerk gemaakt, dat gebruik maakt van het RIPPLE-protocol om realtime informatie te verzenden tussen elk aantal computers. Hierdoor kunnen bedrijven de betalingen accepteren van overal ter wereld, op elk moment en met behulp van bijna elk type betaalnetwerk. Of het nu gaat om het internet, een applicatie via de browser, een e-mail, een prepaid-kaart, een draadoverdracht of een combinatie van een van deze, bedrijven kunnen volledig oplopen met deze technologie.

Veel mensen vragen zich af of er een plaats is voor het RIPPLE-protocol dat bestaat.

We hebben tenslotte gezien dat veel alt-munten komen en gaan. Er zijn tegenwoordig vele valuta’s die bieden wat ooit werd beschouwd als een revolutionaire nieuwe manier om te betalen voor goederen en diensten. Maar sommige mensen vergeten dat gewoon omdat iets nieuw is, betekent niet dat het op de lange termijn opvalt. Alle valuta’s, zoals rimpelingen, zijn al geruime tijd al geruime tijd, en ze zijn niet gefaald.

In dit geval onderscheidt het netwerk echter op de rimpeling, althans op korte termijn. RIPPLE is een ledgeter-softwareprogramma dat is ontworpen om te worden gebruikt als vervanging voor het conventionele internationale banksysteem. In plaats van een bank of valuta die in staat is om toegang te krijgen tot uw geld, wordt het digitaal overgedragen door wat XRPS wordt genoemd – die staat voor rimpelbetalingsservers.

Elke computer die verbinding maakt met het RIPPLE-protocol – of dat nu een server is die een router of een computer is – wordt gezegd dat het een uitwisseling is. Wat dit betekent, is dat het geld dat u van de ene computer naar het andere hebt verzonden, nu digitaal wordt overgedragen via het RIPPLE-protocol, in plaats van door dezelfde rode tape te worden gedwongen als reguliere financiën. Als u internationale valuta wilt verzenden, gebruikt u dit eenvoudig de kaarten of het virtuele internationale transactieprotocol. Zolang iedereen hetzelfde grootboek gebruikt, werkt het net zo goed als elk ander type conventionele bank.

Een ander voordeel voor het gebruik van het Ripple valuta-systeem is dat het transactietijden met maximaal 4 seconden of nog meer kan snijden. Dit komt door hoe de transacties worden verwerkt. Elke transactie die meer dan vier seconden nodig heeft, wordt als een vertraagde transactie beschouwd. Veel mensen gebruiken het rimpelsysteem voor al hun internationale valuta-transacties, evenals voor het verzenden en ontvangen van betalingen en virtuele activa zoals voorraden. Omdat het RIPPLE-valutasysteem geen rode tape heeft, zijn er geen extra kosten en geen commissies. U hoeft nooit een makelaar te betalen of uw accountgegevens op een website in te voeren en u kunt al deze taken van overal invullen – zelfs als u op de weg bent.