Door - admin

Jouw zomertuin

Jouw zomertuin

Het is weer de zomertijd en dat betekent dat de mensen met groene vingers weer hun handen uit de mouwen moeten steken. Gedurende de koude maanden hebben de planten en bloemen hard gestreden om te overleven en nu is het jouw beurt om hard te werken. Nu het zonnetje weer schijnt komen alle bloemen en planten ook weer in bloei te staan. Hierdoor groeit alles weer extra hard. Als je niet op tijd ingrijpt loopt het uit te hand en wordt het een jungle in de tuin. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar als je een tuin wilt waar je trots op kunt zijn, moet je hier ook bereid voor zijn om te werken.

Allereerst moet je de groei van alle bloemen en planten een beetje onderhouden. Het is natuurlijk hartstikke leuk als alles goed groeit, maar soms gaat het te ver. De bloemen moet je daarom zo nu en dan een beetje bij plukken. Soms ook meer dan alleen de uitgebloeide bloemen. Dit geldt ook voor de planten. Voor het gras heb je een andere aanpak nodig. Dit zal toch echt gemaaid moeten worden. Helaas, is dit van niemand het lievelings klusje. Maar gelukkig kan de technologie van tegenwoordig een handje helpen. Misschien is een elektrische grasmaaier wel een optie. Dan hoef je zelf niet meer het harde werk te doen. Als je nog een stapje verder gaat, kun je ook gaan voor een elektrische grasmaaier met sensor. Deze apparaten gebruiken de sensor om te zien waar het lange gras is en gaan er dan zelfstandig heen om te maaien. Dan hoef je de maaier niet eens meer te besturen! Ten slotte zal je ook onkruid moeten wieden, dit geldt ook voor mensen met een betegelde tuin. Maar ook hier zijn tools voor, zoals een stok met onkruidwieder aan het einde, dan hoef je in elk geval niet meer op je knieen te zitten.

Wat je ook niet moet vergeten is dat de plantjes in de zomer vanuit de natuur minder water krijgen. Dit zul je toch echt zelf moeten doen. Het is afhankelijk van het type plant of bloem, maar met grote potten, zal je toch echt elke dag even langs moeten met een emmertje water. Je kunt ook kijken of een grundfos regenwaterpomp een optie is. Stel je gaat een waterpomp kopen, dan is dit wel een goede optie. Dit type maakt namelijk gebruik van grondwater. Dan zitten er dus nog natuurlijke voedingsstoffen in en gaat je waterrekening ook niet omhoog!