Door - admin

Goud eindigt lager om te lijden onder de ergste wekelijkse inzinking sinds maart

De gouden toekomst eindigde met een verlies op Vrijdag, met edelmetaal dat zijn vierde daling in vijf zittingen boekt, die de activa ertoe aanzetten om aan zijn slechtste wekelijkse dia in ongeveer zes maanden te lijden.

“Het grootste deel van de uitverkoop van de goudprijs is vooral te danken aan de kracht van de dollarindex die we deze week hebben gezien,” zei Naeem Aslam, chief market analyst, bij AvaTrade, in een notitie. De recente heropleving van de bok heeft dollar-backed goud relatief duurder gemaakt voor overzeese kopers met behulp van andere monetaire eenheden.

De dollar op Vrijdag beklom 0.3%, die zijn wekelijkse stijging tot ongeveer 1.8% brengt en op spoor voor de scherpste dergelijke aanwinst sinds April, zoals die door de Index DXY van de Dollar van de ICE-V.S. wordt gemeten, +0.23%, tonen de Gegevens van de Feitenreeks.

De Federal Reserve’s “monetaire beleidsverwarring heeft de dollar-index opgevoerd, en deze stijging van de dollar-index heeft meer zwakte voor de goudprijs gebracht,” zei Aslam.

“Beleggers zijn niet helemaal tevreden met het idee dat de Fed de rente gedurende drie jaar lager gaat houden, omdat sommige leden van het comité van de Fed geloven dat de rente hoger kan gaan”, voordat de Fed zijn inflatiedoelstelling bereikt, zei hij.

Tegen die achtergrond daalde december goud GCZ20, -0,10% GC00, -0,10% met $10,60, of 0,6%, om zich te vestigen op $1.866,30 per ons, waardoor het metaal naar de laagste stand van zaken in twee maanden werd gebracht. Het zag een 4.9% wekelijkse daling – het steilst voor een meest-actief contract sinds de periode die 13 wordt gebeà “indigd Maart, volgens Gegevens FactSet.

“Er kan nog een stier rennen in de richting van de goudprijs,” Aslam. “Er is weinig tot geen kans dat de Fed op korte tot middellange termijn havikachtig wordt als het gaat om hun monetaire beleid. Dit zou positief moeten zijn voor de goudprijs.”

De coronavirusspread is ook verergerd in Europa, en als er een vergelijkbaar scenario is in de VS, dan zou dat “een negatieve invloed hebben op de Amerikaanse aandelenmarkt” en kan dat “de kansen verder verhogen dat de goudprijs hoger komt te liggen,” zei hij.

Ondertussen zijn de alledaagse economische cijfers die we zien voor de Amerikaanse economie zijn begonnen met veel meer zwakte te tonen, zei Aslam. De goudprijzen hadden kortstondig de verliezen beperkt tot de handel in de dieptepunten van de sessie in het kielzog van de gegevens vrijdag op augustus Amerikaanse duurzame goederen bestellingen, die een stijging van 0,4% vertoonden. Dat was de vierde rechte aanwinst, maar een bescheidener stijging na drie rechte sterke aanwinsten.

Vervolgens blijft de kans op een tweede Congresstimuleringspakket, waar de beurs naar heeft verlangd, gering. Dit zou ook de goudprijs moeten ondersteunen.

Zie: De Huis-Democraten bereiden een nieuw wetsvoorstel voor om de stimuleringsinspanningen los te laten… http://ka-blogs.mystrikingly.com

Zorgen over de 2020 presidentsverkiezingen in de VS tussen voormalig Vice President Joe Biden en President Donald Trump hebben ook geklommen, potentieel een vloer voor goudprijzen, schreef analisten bij UBS, in een onderzoeksnota.

Lees: De troef zegt het Hooggerechtshof 9de rechtvaardigheid zal vergen om verkiezingsresultaat te beslissen.

“Verdere zwakte van de goudprijs is mogelijk, maar de Amerikaanse verkiezingsonzekerheden zullen waarschijnlijk toenemen en de Fed zal uiteindelijk het beleid moeten uitbreiden. Vandaar dat we onze positieve kijk op goud behouden”, schreven de UBS-analisten.

Ondertussen, December zilveren SIZ20, -0.46% SI00, -0.46% regelde 10 centen, of 0.4%, lager bij $23.093 een ons, duwend het aan zijn laagste regeling sinds eind Juli. Het zustermetaal van het goud merkte wekelijkse daling van een 14.9%, zijn scherpste wekelijkse daling aangezien de week 13 Maart beà “indigde.

Onder andere metalen die op Comex worden verhandeld, December koper HGZ20, +0.23% die omhoog door 0.1% tot $2.971 een pond wordt gescherpt, met prijzen bijna 4.7% lager op de week. Oktober platina PLV20, -0.04% voegde 0.5% aan $942 een ons toe, verliezend meer dan 10% voor de week, terwijl December palladium PAZ20, +0.36% 0.2% aan $2.222.20 een ons, voor een wekelijks verlies van rond 6.7% viel.

Lees volledig verhaal
Lees Volgende
De uitstroom van de voorraad fondsen bereikt bijna twee jaar hoog als selloff intensiveert.
Het is een op en neergaande september voor de fondsenstroom…