Breitling horloges

Breitling is een exclusief Zwitsers horloge merk dat uurwerken maakt met een exclusief design. De klokken staan bekend om de luxe uitstraling en exclusiviteit en dit is ook aan het prijskaartje te zien.

De horloges hebben een bepaald karakter dat een stoere, grote en sterke uitstraling aan de uurwerken meegeeft. Deze horloges worden gebruikt in de scheepvaart, duiksport en autosport. Verder is het merk een heus statussymbool voor de moderne wereldreiziger.

De horloges behoren tot de hoogste klasse van uurwerken en het goedkoopste model kost ongeveer 1200 euro. De prijs voor het duurste Breitling horloge kan oplopen tot ongeveer 300.000 euro.

Concurrerende horloge merken voor Breitling zijn Rolex, Omega en Cartier. Ook deze merken bieden exclusieve uurwerken aan voor een relatief hoge prijs.

Breitling Horloge geschiedenis

Het Zwiterse horloge merk werd in 1884 door Leon Breitling opgericht. Ten tijde van de oprichting, richtte Breitling zich op het produceren van stopwatches en chronometers die door de wetenschap gebruikt werden.

In 1904 werd Breitling door het eerste Cartier horloge geïnspireerd om een stopwatch voor om de pols te gaan maken. In dezelfde tijd kende de luchtvaart een ongekende ontwikkeling en de piloten begonnen meer en meer gebruik te maken van het stopwatch dat door deze Zwitser ontwikkeld was.

Na het overlijden van Leon nam Gaston het bedrijf over en hij deed in 1923 een belangrijke ontdekking. Hij vond namelijk een horlogekast uit waarin zowel een horloge als een stopwatch in konden worden verwerkt.

Het horloge merk Breitling was geboren. In 1926 werd de ontdekking gedaan dat de uurwerken zichzelf door de beweging van de pols konden opwinden. Piloten konden daarna langere afstanden vliegen terwijl hun horloge altijd de tijd correct bleef weergeven.

In 1936 werd Breitling met haar horloges hofleverancier voor de Royal Air Force en speciaal voor deze luchtmacht werd een uurwerk met kompas, stopwatch en datum aanduiding ontwikkeld. De oorlog heeft een grote invloed gehad op het horloge merk want zowel het Duitse als het Amerikaanse leger vroeg Breitling als leverancier van uurwerken. Ook voor de marine en de diepzee-vloten in het bijzonder heeft Breitling verschillende horloges gemaakt.

In 1956 werd het meest verkochte Breitling horloge model ontwikkeld, de Navitimer. Dit uurwerk werd gezien als het meest complete en ultieme horloge voor piloten.

In de jaren 90 ging men een samenwerking met Bentley aan. Bij elke verkochte auto werd een exclusief Breitling horloge cadeau gegeven dat niet in de winkel te koop was. Deze klokken werden zo populair dat men besloot ook Bentley horloges in productie te nemen die in de betere horlogewinkel te koop zouden zijn.

Breitling Horloge Collectie

Breitling heeft door de jaren heen verschillende horloges ontwikkeld en de populairste herenhorloges van dit exclusieve merk worden hier beschreven.

Het meest populaire horloge is de in 1956 ontwikkelde Navitimer. Natuurlijk zijn alle uurwerken van dit merk bijzonder en is er veel aandacht aan de productie van de klokken besteed.

Alleen de beste materialen worden bij het maken van deze  horloges gebruikt. Dankzij een zorgvuldig productieproces dat met veel passie voor tijd wordt uitgevoerd zijn alle horloges een statussymbool dat met trots kan worden gedragen.

Breitling Navitimer Horloge

Zoals u heeft kunnen lezen heeft Breitling in 1956 dit luxe vliegeniers horloge de “Navitimer” ontwikkeld. Oorspronkelijk was het uurwerk voor piloten bedoelt maar dankzij het prachtige uiterlijk en een luxe uitstraling is het Navitimer horloge uitgegroeid tot het meest verkochte en populairste uurwerk van dit merk.

De Navitimer Breitling horloge van de hublot collectie bestaat uit 14 verschillende modellen en deze beschikken over een stopwatch en draaiende ring rondom de wijzerplaat.

De Navitimer Blackbird is het bekendste model en beschikt over een kleine tweede horlogekast met wijzerplaat. Deze kast is aan de rechterkant van de band verwerkt zodat een bestuurder niet met zijn arm hoeft te draaien als deze een stuur vast heeft.

Breitling Professional Horloge

De Breitling Professional horloges is de meest geavanceerde en duurste horloge collectie van het merk. Deze technisch sterk ontwikkelde horloges worden vaak door professionals zoals astronauten en piloten gedragen.

Het meest prestigieuze en exclusieve uurwerk is de Professional Emergency horloge. deze klok is stralings- en schokbestendig en heeft een horlogekast van 8 mm dik titanium. Er zit een zender in dit uurwerk die u kunt activeren door een veiligheidspin uit het uurwerk te trekken.

Dankzij dit horloge konden twee op Antartica neergestorte helikopter piloten gered worden. Dit horloge is ook voor particulieren te koop, zij moeten bij aanschaf echter wel een contract tekenen dat zij bij misbruik van de reddingsfunctie voor de reddingskosten moeten opdraven.

Breitling Bentley Horloge

In het begin van de jaren 90 kreeg iedereen die een nieuwe Bentley aanschafte gratis een Breitling horloge bij zijn auto. Deze modellen werden binnen de kortste keren zo populair en omdat deze klokken niet in de winkel verkrijgbaar waren groeide de Bentley horloges uit tot heuse collector-items.

Vanaf 1997 ging Breitling de horloges daarom ook in de normale productie voor verkoop nemen. De modellen uit de Bentley collectie van Breitling horloges behoren tot de dikste, zwaarste en grootste uurwerken van het merk.

De zware kast is van roestvrij verzilverd staal en verder worden verschillende edelmetalen in de productie van deze horloges gebruikt. De prijs van een Breitling Bentley horloge kan oplopen van ongeveer 6670 tot wel 150.000 dollar.