Een horloge bijna iedereen heeft een horloge of zijn ouders hebben er een. Een horloge is een draagbaar uurwerk die je meestal om je pols draagt om te kijken hoelaat het is. Na loop van tijd is een horloge meer een sieraad geworden door het ontstaan van de smartphone waar je makkelijker de tijd kan zien. De opbouw van een horloge werd in loop van tijd meer metaal. U kunt met de Luxehorloges kortingscodes extra korting krijgen op heel veel soorten horloges.

Geschiedenis horloge

De draagbare uurwerk werd uitvonden in de 15de eeuw door mensen die op zee probeerde te navigeren. Ze werden gedragen als riem of om de nek als ketting, omdat ze toen die tijd heel groot waren. Horloges waren die tijd heel duur, maar er was ook een groot probleem die alle horloge winkels hadden. Namelijk alle horloges gelijk te laten lopen.De Zwitserse mecanicien Jacob Zech wierp zich op dit probleem en kwam in 1525 met een oplossing. Deze oplossing werd nog verbeterd door een andere Zwitser met de naam Gruet. De uitvinding bestond uit de snek, een mechanisme dat een grote weerstand leverde als de veer strak opgewonden was. Terwijl de veer afliep draaide het mechanisme mee, waardoor de weerstand minder werd.

Betekenis van een horloge

Een horloge heeft veel verschillende betekenissen. Zokan een horloge een relatie geschenk zijn of een belangerijk onderdeel van je outfit. Er zijn heel veel verschillende soorten horloge zokun je een horloge een 10tje neerleggen voor een horloge of 3000,- euro. Grote merken zijn voor Rolex, Hugo Boss, Ice Watch en Hublot. Dat zijn vooral de hele dure horloges.